+45 61 67 64 87 – [email protected]

FÅ 10% PÅ DIN FØRSTE ORDRE VED AT TILMELDE DIG VORES NYHEDSBREV
Søg
Close this search box.

Indlæg: Hvorfor vælge kalkmaling?

Seneste blogindlæg
Blogkategorier
Følg os på sociale medier

Hvorfor vælge kalkmaling?

Hvorfor har jeg valgt kalkmaling? Alt maling er vel lige godt – eller hva?

Jeg har taget et valg om, at alt hvad jeg kan male med kalkmaling – maler jeg med kalkmaling. Jeg har prøvet flere mærker, og hvilket der er bedst, vil jeg lade dig om at vurdere, men ens for dem alle er, at jeg skal lave så lidt som muligt inden jeg kan gå igang med det sjove. Jeg elsker at jeg ikke skal slibe til jeg er lam i armene, men i de fleste tilfælde blot skal rengøre det jeg vil male inden at jeg starter.

Jeg har valgt at bruge maling der er mærket med EU-Blomsten og helt fri for VOC (flygtige organiske forbindelser), samt skadelige opløsningsmidler. Samtidig er der ingen giftige afgasninger, hvilket også betyder, at der ikke lugter i hele huset, når lysten til at male falder over mig. Udvalget af farver er stort og jeg ved at mine leverandører sørger for at produkterne fortsat udvikles så de skåner miljøet. Det sætter jeg stor pris på.

Jeg har malet alt fra køkken og bryggers, laminatlåger, fliser på både væg og gulve, trapper og gelændere, møbler – store som små – glas, plastik, krukker…..ja – jeg tror ikke at der er en overflade/materiale jeg ikke har prøvet at male på, og det fungerer bare 🙂

Men kunne jeg ikke bare male med almindelig acrylmaling? Jo – det kunne jeg nok – og det gjorde jeg også før jeg opdagede dette skønne produkt. Forskellen er blot, at jeg godt kan lide det matte udtryk som kalkmaling giver, at det tørrer hurtigt og jeg har mulighed for at lege med forskellige teknikker i processen. Og selvfølgelig at det ikke lugter og ikke mindst….det er til at vaske af fingrene uden terpentin og andet giftigt stads.

Jeg ved at der hele tiden kommer ny udvikling af maling på markedet, hvor producenterne forsøger at passe på vores miljø så godt som muligt – og det er skønt. Men kalkmaling er bare så nemt, så indtil videre er det mit foretrukne valg.

Hvis jeg kan hjælpe dig igang, du vil have flere gode råd om kalkmaling eller blot en snak om hvordan – så tøv ikke med at kontakte mig.

Rigtig god kreativ dag til dig.

Del opslaget og lad os udvikle kreativiteten i fællesskab

Om forfatteren: Lene Wøhlk

Lene Wøhlk - Indehaver af Helt Unik

Jeg er en passioneret DIY-entusiast med over 30 års erfaring inden for genbrug og opfriskning af møbler. Jeg elsker at gøre gamle ting nye igen og har altid haft svært ved at smide ting ud, hvis de stadig kan bruges. Jeg maler gamle møbler, har over tiden renoveret 3 huse og deler gerne mine erfaringer og rådgiver andre. Jeg er også en forhandler af kalkmaling og driver en butik med brugskunst og “brugte” møbler. Jeg brænder for at redde og genopfriske brugt boliginteriør og elsker at se mine kunder begejstret for de forvandlede møbler. Du er velkommen til at besøge min butik og værksted, hvor jeg også afholder workshops og kurser.

Tilmelding til nyhedsbrev

TILMELD DIG HERUNDER OG FÅ TILSENDT EN RABATKODE, DER GIVER DIG 10% PÅ DIT FØRSTE KØB

Helt Unik Logo