Hvorfor vælge kalkmaling?

Hvorfor har jeg valgt kalkmaling? Alt maling er vel lige godt – eller hva?

Jeg har taget et valg om, at alt hvad jeg kan male med kalkmaling – maler jeg med kalkmaling. Jeg har prøvet flere mærker, og hvilket der er bedst, vil jeg lade dig om at vurdere, men ens for dem alle er, at jeg skal lave så lidt som muligt inden jeg kan gå igang med det sjove. Jeg elsker at jeg ikke skal slibe til jeg er lam i armene, men i de fleste tilfælde blot skal rengøre det jeg vil male inden at jeg starter.

Jeg har valgt at bruge Nordic Chic , og det gør jeg fordi jeg ved at det er mærket med EU-Blomsten og at den er helt fri for VOC (flygtige organiske forbindelser), samt skadelige opløsningsmidler. Samtidig er der ingen giftige afgasninger, hvilket også betyder, at der ikke lugter i hele huset, når lysten til at male falder over mig. Min destributør fortælller iøvrigt, at Nordic Chic indeholder min. 45 % kalk- hvilket er mere end de fleste kalkmalinger på markedet. Derudover kommer der hele tiden nye produkter og farver, så udvalget er stort og jeg ved at det hele gennemgår samme proces i forhold til at skåne miljøet. Det sætter jeg stor pris på.

Jeg har malet alt fra køkken og bryggers, laminatlåger, fliser på både væg og gulve, trapper og gelændere, møbler – store som små – glas, plastik, krukker…..ja – jeg tror ikke at der er en overflade/materiale jeg ikke har prøvet at male på, og det fungerer bare :-)

Men kunne jeg ikke bare male med almindelig acrylmaling? Jo – det kunne jeg nok – og det gjorde jeg også før jeg opdagede dette skønne produkt. Forskellen er blot, at jeg godt kan lide det matte udtryk som kalkmaling giver, at det tørrer hurtigt og jeg har mulighed for at lege med forskellige teknikker i processen. Og selvfølgelig at det ikke lugter og ikke mindst….det er til at vaske af fingrene uden terpentin og andet giftigt stads.

Jeg ved at der hele tiden kommer ny udvikling af maling på markedet, hvor producenterne forsøger at passe på vores miljø så godt som muligt – og det er skønt. Men kalkmaling er bare så nemt, så indtil videre er det mit foretrukne valg.

Hvis jeg kan hjælpe dig igang, du vil have flere gode råd om kalkmaling eller blot en snak om hvordan – så tøv ikke med at kontakte mig.

Rigtig god kreativ dag til dig.

kalkmaling